Subscribe Us

Antonyms for competitive exams SSC CGL | All antonyms words in English

 Antonyms for competitive exams SSC CGL | All antonyms words in English

Antonyms for competitive exams SSC CGL :-  Antonyms Question For All Competitive Exam SSC, RRB, BANK, IBPS AND MORE. Antonyms form is an important part of competitive Exams. Students Face Questions related to Antonyms In the the English Language Section Of Various Government Exam Such As SSC, Paramedical RRB, BANK, IBPS and More Exams. In this article  give you 16 Antonyms Question and Answer. if you don't know What is Antonyms first give you answer this question.

 What is Antonyms

Ans :- An Antonyms is a Word that mean the  opposite word of another word that is Called Antonyms. 

antonyms for competitive exams SSC CGL | all antonyms words in English
Antonyms for competitive exams SSC CGL | All antonyms words in English


Antonyms for competitive exams SSC CGL

ANTONYMS

Direction for Question out of the four alternatives, choose the word opposite in meaning to the given word.

 

01.   RECEDED

(A)   Bloomed

(B)   Advanced

(C)   Rebuilt

(D)   Diminished


Ans :-  (B)   Advanced


02.   TRANSPARENT

(A)   Translucent

(B)   Vague

(C)   Blind

(D)   Opaque

 

Ans :- (D)   Opaque


03.   EXTROVERT

(A)   Boaster

(B)   Mixer

(C)   Introvert

(D)   Social

 

 Ans :- (C)   Introvert

04.   VIRTUOUS

(A)   Vicious

(B)   Vulgar

(C)   Miserly

(D)   Insincere


Ans :-  (B)   Vulgar


05.   URBAN

(A)   Rustic

(B)   Rural

(C)   Civil

(D)   Domestic


Ans :- (B)   Rural

SYNONYMS Question For All Competitive Exam SSC, RRB, BANK, IBPS AND MORE 

06.   GENUIENE

(A)   Rotten

(B)   Bogus

(C)   Unsound

(D)   Impure

 

Ans :- (B)   Bogus

  

07.   MILITANT

(A)   Religious

(B)   Spiritual

(C)   Combative

(D)   Pacifist


Ans :- (D)   Pacifist

08.   UNRULY

(A)   Curious

(B)   Obedient

(C)   Combative

(D)   Indifferent


Ans :- (B)   Obedient

09.   RUTHLESS

(A)   Militant

(B)   Might

(C)   Majestic

(D)   Merciful

 

Ans :- (D)   Merciful

10.   LATENT

(A)   Hidden

(B)   Forbidding

(C)   Obvious

(D)   Break


Ans :- (C)   Obvious


11.   DEVIATE

(A)   Obliviate

(B)   Artificial

(C)   Concentrate

(D)   Follow


Ans :- (C)   Concentrate


12.   RELEAESE

(A)   Liberates

(B)   Closes

(C)   Confines

(D)   Strengthens


Ans :- (C)   Confines


13.   MOROSE

(A)   Healthy

(B)   Gloomy

(C)   Haggard

(D)   Cheerful


Ans :- (D)   Cheerful 


14.   INSPIRED

(A)   Overwhelmed

(B)   Dispirited

(C)   Disillusioned

(D)   Sceptical 


 Ans :-    (A)   Overwhelmed


15.   MALEVOLENT

(A)   Kindly

(B)   Vacuous

(C)   Ambivalent

(D)   Primitive


Ans :- (A)   Kindly


16.   AUTONOMOUS

(A)   Magnanimous

(B)   Ambiguous

(C)   Operational

(D)   Dependent  


Ans :- (D)   Dependent  


Antonyms for competitive exams SSC CGL | All antonyms words in English



टिप्पणी पोस्ट करें

0 टिप्पणियां