Subscribe Us

SYNONYMS Question For All Competitive Exam SSC, RRB, BANK, IBPS AND MORE

 SYNONYMS Question For All Competitive Exam SSC, RRB, BANK, IBPS AND MORE. Synonyms form an important part of competitive Exams. Students Face Questions related to SYNONYMS In the the English Language Section Of Various Government Exam Such As SSC, Paramedical RRB, BANK, IBPS and More Exams. In this article  give you 25 SYNONYMS Question and Answer. if you don't know What is SYNONYMS first give you answer this question.

   What is SYNONYMS?

  A Synonyms is word ,the meaning of which is the same or nearly the same as the another word or phrase, that is called Synonyms. 


SYNONYMS Question For All Competitive Exam SSC, RRB, BANK, IBPS AND MORE

SYNONYMS 

Direction --- In each of the Following question find out the alternative which means most near the same (Synonyms) as the word give in bold.

 

   01. Abandon

(a)           Discontinue

(b)           Condense

(c)            Magnify

(d)           Pursue

(e)           Remain


Ans :-  (a)           Discontinue

02. Abound

(a)     Lack

(b)     Scare

(c)      Abstruse

(d)     Swarm

(e)     Unlimited

 

Ans :-  (e)     Unlimited

  

03.Bankrupt

(a)     Prosperous

(b)     Insolvent

(c)      Well off

(d)     Blameless

(e)     Injurious


Ans:- (b)     Insolvent

04.  Behaviour

(a)     Conduct

(b)     Department

(c)      Convey

(d)     Practice

(e)     Misconduct


Ans :-  (a)     Conduct

05.  Benevolence

(a)     Malice

(b)     Kindliness

(c)      Enmity

(d)     Grace

(e)     Ugliness


Ans:- (b)     Kindliness

Antonyms for competitive exams SSC CGL | All antonyms words in English

06.  Bold

(a)     Sharp

(b)     Cold

(c)      Timid

(d)     Dauntless

(e)     Blunt

Ans :-  (d)     Dauntless

07.  CLAM

(a)     Quiet

(b)     Quite

(c)      Excite

(d)     Perturb

(e)     Solicitude

 Ans :- (a)     Quiet

 

08.   CHARITY

(a)     Cheat

(b)     Mercy

(c)      Benignity

(d)     Temperate

(e)     Simplicity


Ans :- (c)      Benignity

09.  COHERENCE

(a)     Adhesiveness

(b)     Separateness

(c)      United

(d)     Blocked

(e)     Joined


Ans :- (a)     Adhesiveness

10.  COMPLEMENT

(a)     Praise

(b)     Command

(c)      Greeting

(d)     C ensure

(e)     Wholeness


Ans :- (e)     Wholeness

11.  DECISION  

(a)     Ambiguity

(b)     Judgment

(c)      Resolve

(d)     Determination

(e)     Result

 

Ans :-  (b)     Judgment


12.  DILIGENT

(a)     Slack

(b)     Careful

(c)      Steady

(d)     Laborious

(e)     Indolent


Ans :- (d)     Laborious

 

13.  DIS CRETION

(a)     Judiciousness

(b)     Examine

(c)      Assent

(d)     Accede

(e)     Imprudence

 

Ans :-  (a)     Judiciousness

 

14.  Dreadful

(a)     Propitious

(b)     Auspicious

(c)      Frightful

(d)     Estranged

(e)     Dispensed


Ans :- (c)      Frightful


15.  Enchanted

(a)     Attracted

(b)     Captivated

(c)      Influenced

(d)     Comprehend

(e)     Nauseated


Ans :- (b)     Captivated


16.  Fierce

(a)     Wild

(b)     Dreadful

(c)      Peaceful

(d)     Gentle

(e)     Fear


Ans :-  (b)     Dreadful


17.  Fraud

(a)     Integrity

(b)     Honesty

(c)      Apprehension

(d)     Deceit

(e)     Consternation


 Ans :- (d)     Deceit


18.  Gorgeous

(a)     Magnificent

(b)     Large

(c)      Vast

(d)     Somber

(e)     Simple


Ans :- (a)     Magnificent


19.   Hypocrisy

(a)     Imagination

(b)     Pietism  

(c)      Meditation

(d)     Hesitate


Ans :- (b)     Pietism  


20.  Motion

(a)     Movement

(b)     Repose

(c)      Top Most  

(d)     Forward


Ans :- (a)     Movement


21.  Prudence

(a)     Wisdom

(b)     Pride

(c)     Counsel

(d)     Providence

 

       Ans :- (a)     Wisdom

 

22.  Sedentary

(a)     Mental

(b)     Sluggish

(c)      Swollen

(d)     Mischievous

(e)     Despondent


Ans :- (b)     Sluggish


23.  Parsimonious

(a)     Valiant

(b)     Tremulous

(c)     Stupid

(d)     Obnoxious

(e)     Stingy


 Ans :- (e)     Stingy


24.  Gregarious

(a)     Clumsy  

(b)     Pugnacious

(c)     Turbulent

(d)     Sociable

(e)     Shaking


Ans :- (d)     Sociable


To

 

 25.  Eager

(a)     Clever

(b)     Enthusiastic  

(c)     Curious

(d)     Devoted  

 

         Ans :-  (c)     Curious

    SYNONYMS Question For All Competitive Exam SSC,       RRB, BANK, IBPS AND MORE
    
Click On Video 
        

टिप्पणी पोस्ट करें

0 टिप्पणियां